Gaby van de Venne

13886468_1066314196738433_8270754537182143635_n

Mijn naam is Gaby van de Venne. Afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in 1989. Tot 1999 heb ik op diverse plekken gewerkt. Op een school voor Speciaal Onderwijs, in  een eerstelijns praktijk en in een verpleeghuis. In april 1999 kocht ik de praktijk van een collega in Hoogvliet. Sindsdien heb ik me steeds meer toegelegd op logopedie aan kinderen, omdat dit mijn grootste belangstelling had en nog steeds heeft. Omdat er zoveel te weten en te leren is over dit deel van de logopedie heb ik besloten me op deze doelgroep te concentreren.

Door de jaren heen ben ik gespecialiseerd in logopedie bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Het grootste deel van de kinderen dat de praktijk bezoekt is tussen de 2 en 9 jaar. Meestal hebben deze kinderen hulpvragen op het gebied van spraak en taal. Met enige regelmatig zie ik ook baby’s en dreumesen aan huis. Deze kleintjes zie ik voor problemen met eten, drinken en slikken. De tieners komen meestal op verwijzing van een tandarts of orthodontist in verband met afwijkend mondgedrag en/of afwijkend slikken.

Ik besteed ruim tijd en aandacht aan bij- en nascholing. Dat vind ik belangrijk om kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Samen met jarenlange ervaring bent u verzekerd van de best mogelijke hulp voor uw kind.  Maar wat betekent dan de best mogelijke hulp? Maatwerk, transparantie, informatie en samenwerking.

Maatwerk voor uw kind, want geen kind is hetzelfde.
Transparantie, want u wilt weten wat er geschreven en besproken wordt over uw kind.
Informatie, omdat ik het belangrijk vind dat u begrijpt hoe het probleem in elkaar zit en wat we hieraan kunnen doen.
Samenwerking, met andere betrokkenen zoals de leerkracht of specialist. Maar u bent ook belangrijk. Ik wil dat uw kind zich binnen zijn/haar mogelijkheden zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Dat doen we samen en ik ondersteun u daarbij.

Naast mijn werk in de praktijk heb ik in het verleden meegewerkt aan publiekscampagnes voor de NVLF , de beroepsvereniging voor logopedisten. Ook was ik betrokken bij het schrijven voor de website Kind en Taal. Op dit moment ben ik voorzitter van de Zorggroep Logopedie Rotterdam (Zoloro) en werk ik samen met de  Hogeschool Rotterdam aan het project Met Taal Vooraan om pedagogisch medewerkers te coachen in hun taalstimulerende vaardigheden op de groep.