Gaby van de Venne

Na het afronden van mijn studie in 1989 werkte ik lange tijd in het Speciaal Onderwijs, een eerstelijns praktijk en een verpleeghuis.
10 jaar later nam ik een praktijk over en sindsdien heb ik me steeds meer toegelegd op kinderlogopedie, omdat dit mijn grootste belangstelling  heeft.

Het grootste deel van de kinderen dat de praktijk bezoekt is tussen de 2 en 9 jaar. Meestal hebben deze kinderen hulpvragen op het gebied van spraak en taal. Soms zie ik ook baby’s en dreumesen aan huis voor problemen met eten, drinken en slikken. De tieners komen meestal op verwijzing van een tandarts of orthodontist in verband met afwijkend mondgedrag en/of afwijkend slikken.

Ik besteed ruim tijd en aandacht aan bij- en nascholing. Samen met jarenlange ervaring bent u verzekerd van de best mogelijke hulp voor uw kind. Maatwerk, transparantie, informatie en samenwerking.

Maatwerk voor uw kind, want geen kind is hetzelfde.
Transparantie, want u wilt weten wat er geschreven en besproken wordt over uw kind.
Informatie, omdat ik het belangrijk vind dat u begrijpt hoe het probleem in elkaar zit en wat we hieraan kunnen doen.
Samenwerking, met andere betrokkenen zoals de leerkracht of specialist. Maar u bent ook belangrijk. Ik wil dat uw kind zich binnen zijn/haar mogelijkheden zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Dat doen we samen en ik ondersteun u daarbij.

Naast mijn werk in de praktijk heb ik in het verleden meegewerkt aan publiekscampagnes voor de NVLF , de beroepsvereniging voor logopedisten. Ook was ik betrokken bij het schrijven voor de website Kind en Taal ,was ik voorzitter van de Zorggroep Logopedie Rotterdam (Zoloro) en momenteel werk ik samen met de  Hogeschool Rotterdam aan het project Met Taal Vooraan om pedagogisch medewerkers te coachen in hun taalstimulerende vaardigheden op de groep.